Zima prihaja, bodimo pripravljeni na hladne mesece!

sreda, 27. november 2019

Hladni meseci so tu, zima je energetsko potrošno obdobje, katero se nam nevzdržno približuje. Z nekaj vzdrževalnimi ukrepi in pripravami, lahko dom naredimo precej bolj stroškovno učinkovit. Ko je na tapeti vzdrževanje hiše je pomembno, da se locira potencialne težave, še preden se pojavijo. V nadaljevanju bomo podali nekaj namigov, kako vaš objekt na primeren način pripraviti za ta čas.

Preberi več

Težave s prepihom in vdorom hladnega zraka?

ponedeljek, 18. november 2019

Ugodje v notranjih prostorih ima pozimi velik pomen. Vdor hladnega zraka lahko bivanje v hiši naredi zelo neprijetno. Prepih ne samo da daje hladen občutek, ampak predstavljaja tudi energetski izgube in posledično strošek, saj moramo po navadi za kompenzacijo temperature bolj ogrevati prostore. To je še posebej pogosto v zgradbah s staro gradbeno infrastrukturo. Ko enkrat najdemo izvor vdora hladnega zraka, obstaja več enostavnih rešitev, kako se spopasti s težavo.

 

Preberi več

Zakaj je večplastna folija najboljša izolacija

četrtek, 01. november 2018

Vsi vemo, kako pomembno je izolirati naše domove. Zaradi višanja računov za energijo si nihče ne želi, da bi se energija v domu zapravljala - izolacija nam pomaga ujeti toploto v hiši in jo ohranjati. Hkrati pa ima izolacija tudi v poletnih mesecih svoj namen, saj preprečuje toploti, da vstopa v vaš dom in ga ohranja hladnega. To pomeni, da porabimo manj denarja za elektriko, saj je manjša potreba po klimi ali po npr. ventilatorjih. Ena vrsta izolacije, o kateri ste morda slišali, je večplastna izolacija, ki ima odsevno plast.

Preberi več

Je Mineralna volna in večslojna folija dobra kombinacija za izolacijo vaše zgradbe?

sreda, 10. oktober 2018

Idealno je, da notranji prostori pozimi ohranjajo toploto, poleti pa ostanejo hladni. To ne samo, da vpliva na nižje stroške ogrevanja in klimatizacije prostorov, ampak tudi na samo udobje preživljanja časa v prostorih. Ko pride do dileme nadzora temparatur med različnimi sezonami letnih časov, je kombinacija mineralne volne in večslojne izolacije pokazala izredno učinkovite rezultate. Poglejmo, zakaj sta tovrstni izolaciji tako dobra komplementa.

Preberi več

Pet znakov slabo izoliranega doma

sreda, 03. oktober 2018

Mnoga stanovanja oz. hiše imajo slabo izolacijo. Če se preselite v nov dom, obstajajo nekateri očitni znaki, da je le-ta slabo izoliran, na katere je dobro biti pozoren. V slabo izoliranem domu pogosto čutite hlad ali pa nenadoma opazite precej višji račun za energijo. Obstaja pa nekaj bolj subtilnih (manj zaznavnih) znakov, ki kažejo na to, da je slaba izolacija tista, ki povzroča večjo porabo energije in slabšo kakovost življenja v domu.

 

 

Preberi več

Tri stvari, ki jih moramo razmisliti, ko gradimo energijsko učinkovit dom

sreda, 26. september 2018

Ne glede na to, ali gradite nov dom od začetka ali izvajate prenove na obstoječem premoženju, ne moremo zanikati, da prinaša vključevanje energetsko učinkovitih načrtovalskih načel v gradnje številne prednosti. Ne samo, da je takšen dom bolj trajnosten in boljši za planet, zmanjšanje porabe energije vam pomaga veliko prihraniti pri računu za električno energijo prihodnjih mesecih in letih.

 

 

Preberi več

Kako se folija obnaša kot učinkovit hišni izolator

ponedeljek, 17. september 2018


Verjetno ste že kdaj videli odeje iz folije, ki jih vsebujejo kompleti za prvo pomoč in nujne primere, da ohranjajo paciente tople. Folije se uporabljajo prav zato, ker imajo zelo dobre izolacijske lastnosti, hkrati pa so zelo tanek in lahek material.

Preberi več

Tri dejstva o večplastni izolaciji, ki navdušujejo

četrtek, 14. december 2017

Prvo dejstvo: NASA uporablja tehnologijo večplastnih izolacij za zaščito opreme in posadke v svojih vesoljskih plovilih.

Preberi več
12345