Najboljši tipi strešnih izolacij za samograditelje

torek, 10. december 2019

Izolacija je ena izmed glavnih stvari za katere rabimo poskrbeti, ko gradimo dom. Veliko pozornosti zahteva upoštevanje gradbenih regulativ in energetske učinkovitosti zgradbe.

Preberi več

Kondukcijski prenos toplote

sreda, 04. december 2019

Toplotna prevodnost, oziroma kondukcija toplote se zgodi, ko se med segrevanjem molekule v enem delu snovi gibljejo hitreje, kot v preostali. Posledično molekule prenesejo toplotno energijo na preostale molekule v bližini in tako naprej. Nekateri materiali so visoko konduktivni, na primer kovine, medtem ko ima izolacija majhno konduktivnost. 

Preberi več

Prenova kletnih prostorov v pisarno s talno SuperFOIL SFUF izolacijo

ponedeljek, 02. december 2019

Superfoil SFUF s svojo debelino 6 mm lahko nadomesti več cm stiropora. Odlično deluje v kombinaciji s talnim gretjem, saj s svojimi refleksijskimi lastnostmi odbija večino toplote nazaj v prostor.

Preberi več

Radi kampirate pozimi? Poskrbite, da vam mraz ne pride do živega!

četrtek, 28. november 2019

SuperFOIL SFBA MP deluje kot radiacijska prepreka z večnamensko uporabnostjo. Uporabi se jo lahko pri različnih projektih: kot parno zaporo z dodatkom izolativnega učinka, za izolacijo cevi, sten za radiatorji, rastlinjake, garažna vrata in druge osebne ter industrijske aplikacije.

Preberi več

Zima prihaja, bodimo pripravljeni na hladne mesece!

sreda, 27. november 2019

Hladni meseci so tu, zima je energetsko potrošno obdobje, katero se nam nevzdržno približuje. Z nekaj vzdrževalnimi ukrepi in pripravami, lahko dom naredimo precej bolj stroškovno učinkovit. Ko je na tapeti vzdrževanje hiše je pomembno, da se locira potencialne težave, še preden se pojavijo. V nadaljevanju bomo podali nekaj namigov, kako vaš objekt na primeren način pripraviti za ta čas.

Preberi več

Težave s prepihom in vdorom hladnega zraka?

ponedeljek, 18. november 2019

Ugodje v notranjih prostorih ima pozimi velik pomen. Vdor hladnega zraka lahko bivanje v hiši naredi zelo neprijetno. Prepih ne samo da daje hladen občutek, ampak predstavljaja tudi energetski izgube in posledično strošek, saj moramo po navadi za kompenzacijo temperature bolj ogrevati prostore. To je še posebej pogosto v zgradbah s staro gradbeno infrastrukturo. Ko enkrat najdemo izvor vdora hladnega zraka, obstaja več enostavnih rešitev, kako se spopasti s težavo.

 

Preberi več

Zakaj je večplastna folija najboljša izolacija

četrtek, 01. november 2018

Vsi vemo, kako pomembno je izolirati naše domove. Zaradi višanja računov za energijo si nihče ne želi, da bi se energija v domu zapravljala - izolacija nam pomaga ujeti toploto v hiši in jo ohranjati. Hkrati pa ima izolacija tudi v poletnih mesecih svoj namen, saj preprečuje toploti, da vstopa v vaš dom in ga ohranja hladnega. To pomeni, da porabimo manj denarja za elektriko, saj je manjša potreba po klimi ali po npr. ventilatorjih. Ena vrsta izolacije, o kateri ste morda slišali, je večplastna izolacija, ki ima odsevno plast.

Preberi več

Je Mineralna volna in večslojna folija dobra kombinacija za izolacijo vaše zgradbe?

sreda, 10. oktober 2018

Idealno je, da notranji prostori pozimi ohranjajo toploto, poleti pa ostanejo hladni. To ne samo, da vpliva na nižje stroške ogrevanja in klimatizacije prostorov, ampak tudi na samo udobje preživljanja časa v prostorih. Ko pride do dileme nadzora temparatur med različnimi sezonami letnih časov, je kombinacija mineralne volne in večslojne izolacije pokazala izredno učinkovite rezultate. Poglejmo, zakaj sta tovrstni izolaciji tako dobra komplementa.

Preberi več
12345