SFTV – Visokotehnološka folijska izolacija

SuperFOIL SFTV je ultimativna? vsestranska gradbena membrana za uporabo pri strehah, stenah in tleh. SFTV deluje kot vodna in parna zapora ter tudi kot radiacijska prepreka, ki zmanjša prehode toplote od sonca poleti in izboljšuje izolacijo stavbe pozimi. Odsevne lastnosti SFTV zelo pripomorejo pri izboljšanju U vrednosti gradbenega materiala, uporabljenega za gradnjo. Da bi dosegli maksimalno energetsko učinkovitost pri novogradnjah ali rekonstrukcijah, SFTV naredi idealno nepredušno plast, ki je primerna za uporabo na vseh delih stavbe.

  • je vodotesna, preprečuje prehod pare skoti stene, tla in stropove,
  • izboljša zrakotesnost vaše stavbe,
  • deluje kot radiacijska prepreka in se lahko uporablja za izboljšanje U vrednosti tako pri novogradnjah kot tudi pri obnovah,
  • je parna zapora, ki omejuje prehod vlage v stavbo,
  • je primerna za vgradnjo v ostrešja in stene,
  • ima količnik propustnosti manjši od 1.0,
  • pripomore pri preprečevanju nastajanja plesni in vlažnih madežev.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.

Nameščanje SF TV

SF TV mora biti nameščena na »topli« strani izolacijske strukture, pri čemer je potrebno nameniti veliko pozornost, da so vsa prekrivanja in luknje učinkovito zatesnjene, kar omogoča stavbi, da je parotesna in še dodatno energijsko učinkovita. Pomembno je, da je SuperFOIL SFTV nameščena kot neprekinjena zapora, saj tako prepreči prehod pare, ki bi vstopala skozi steno ali streho.

Pritrjevanje in spajanje

Vsa prekrivanja se morajo prekrivati za najmanj 15 Cm iN prelepljena z SuperFOIL alu trakom. Posebno pozornost je potrebno posvetiti tesnjenju okoli prebodov. Na mestih, kjer je SFTV prekinjena zaradi gradbenih elementov, je potrebno zaključke prelepiti z alu trakom.


 

OPIS SLOJEV
Natezna trdnost N/50mm Lat:515 Med: 600
Odpornost na zatrganje ISO – 13972-2:1995
Občutljivost na ogenj BS EN 13501-1:2007 Class ‘E’
Emisivnost ASTM C1371 – 04A 0.03
Zaščita pred vdorom vode BS 4016
Zaščita pred vdorom vode Hidrostatična glava: BS En 20811 : 1992 (1996) Rezultat: >1000@ 60cm/m
DIMENZIJE IN TEŽA (Velika) VREDNOST
Širina 1.5m
Dolžina 25m / 50m
Debelina Manj kot 1mm
Teža role 4,8 kg / 10,7 kg