SF60 – Večslojna folijska izolacija

SuperFOIL SF60 je PREMIUM večplastna izolacijska folija, za tiste, ki zahtevajo ultimativno učinkovitost. SF60 ima višjo R vrednost od katerekoli večslojne izolacije po vsem svetu. SuperFOIL SF60 je visoko učinkovita toplotna izolacija, njene refleksivne lastnosti močno zmanjšajo prehode neželene toplote sonca poleti, hkrati pa poveča izolacijo v hladnih zimskih mesecih. Kot zračna zapora kontrolira pretok zraka - za še večjo energetsko učinkovitost. Zunanja sloja SF60 imata CE certifikat kot parna in vodna zapora. Ocene kažejo, da imajo večslojne izolacije prednosti pred tradicionalnimi (nerefleksivnimi) izolacijami. SuperFOIL izolacije so narejene iz najmočnejšega materiala, ki pripomore k lažji vgradnji in zmanjša odpad. Če izolirate streho, stene ali modele, narejene po meri, in če zahtevate najučinkovitejšo večslojno izolacijo, je SF60 izbira za vas.

  • BBA certificirana z R vrednostjo 4,48 na strehi in 4,92 v stenah,
  • SF60 je potrjena s strani LABC,
  • ima CE certifikat za učinkovitost parne in vodne zapore,
  • ima v celoti tkana zunanja sloja folije, kar pripomore k lažji montaži in zmanjšuje odpad,
  • je izdelana iz 40 % recikliranih materialov in jo je mogoče reciklirati po koncu uporabe,
  • brez zdravju škodljivih sestavin, brez posebnih zahtev za vgradnjo in deponiranje ostankov,
  • kombinirane metode vgradnje dovoljujejo uporabo s katerokoli drugo obliko izolacije,
  • SF60 je testirana s testi po BS EN 12667, ISO8301 v BBA laboratoriju akreditiranem iz strani UKAS,
  • lahko se uporablja na strehi, stenah in tleh – tako pri novogradnjah kot tudi pri rekonstrukcijah.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.

Nameščanje NAD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL SF60 po tramovih. Pritrdite jo na najmanj vsake 50 cm ali na toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spojna mesta s SuperFOIL alu trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na zaključkih strehe odrežite SuperFOIL okoli tramov in jo zavijte do stenske izolacije ali stenske plošče, da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Vzporedno s tramovi pritrdite letve in položite paropropustno strešno podlago v skladu s proizvajalčevimi navodili.
4. Pritrdite strešne letve in opeke v skladu s proizvajalčevimi navodili.

Nameščanje POD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL izolacijo in začnite polagati pri vrhu strehe. Položite jo vodoravno preko tramov. Pritrdite jo na najmanj vsake 50 cm ali toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spojna mesta s SuperFOIL trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na dnu strešne linije pričvrstite SuperFOIL SF60 direktno na lesen zaključek (tram, steno), da ustvarite trden, zrakotesen ovoj.
3. Pritrdite letve prečno glede na tramove in zagotovite zračni žep med SuperFOIL izolacijo in zaključnim slojem (opaž, mavčne plošče). Pri mavčnih ploščah lahko letve nadomestijo nosilci/profili.

Za stene

Namestite vertikalne letve na steno tako, da so primerne za določen tip izolacije, ki se uporablja. Odrežite SuperFOIL na želene dimenzije, jo namestite horizontalno čez steno in jo s sponkami pritrdite na letve – na vsakih 5 do 10 cm. To ponovite za vsak sloj, vsi sloji pa se morajo prekrivati za najmanj 5 cm in biti preplepljeni z alu trakom. Nato namestite horizontalne letve in na koncu na njih pričvrstite ometne plošče.

OPIS SLOJEV
Ojačana, laminirana zunanja folija 2
Refleksivna folija, preplastena z aluminijem 20
Ločilni sloji iz termo pene 24
Krovni sloji iz 80 g/m2 9
Skupno število slojev 55
SPECIFIKACIJA VREDNOST
»Hot Box« konvencionalna R vrednost 4.643
 R-vrednost pri poševni strehi 4,48
 R-vrednost pri stenah 4,92
Debelina po montaži 100 mm
Teža role 17.75 kg
Dimenzije pakirane role 1.5 m x 0,65 m
Dimenzije folije v roli 1.5 m x 8 m
Površina folije na rolo 12 m2