SF40 – Večplastna folijska izolacija

SuperFOIL SF40 je večplastna izolacija z EKSTRA zmogljivostmi. Je izjemno stroškovno učinkovita z 68 % večjo zmogljivostjo od standardne večplastne izolacije. SF40 prekaša R vrednosti vseh konkurenčnih produktov večplastne izolacije, garantirano! SuperFOIL SF40  združuje tehnične inovacije v 37 slojih in je zasnovana za visoko učinkovitost, za doseganje višjih R vrednosti, kot bi si pred tem upali pomisliti. Večja debelina v kombinaciji 37 slojev, izjemne reflektivne lastnosti in lastnosti zračne zapore dajejo izolaciji SuperFOIL SF40 ogromne prednosti pred tradicionalno (nerefleksivno) izolacijo.

SuperFOIL SF40 omogoča maksimalno učinkovito rabo prostora. SuperFOIL izolacije so narejene iz najmočnejših materialov, kar pripomore k lažji vgradnji in zmanjša odpad.

  • BBA potrjena z vrednostjo R z 3,58 na strehah in 4,04 v stenah,
  • SF40 je potrjena s strani LABC,
  • ima CE certifikat za njeno učinkovitost parne in vodne zapore,
  • ima v celoti tkana zunanja sloja folije, kar pripomore k lažji montaži in zmanjšuje odpad,
  • je izdelana iz 40 % recikliranih materialov in jo je mogoče reciklirati po koncu uporabe,
  • brez zdravju škodljivih sestavin, brez posebnih zahtev za vgradnjo in deponiranje ostankov,
  • kombinirane metode vgradnje dovoljujejo uporabo s katerokoli drugo obliko izolacije,
  • SF19 je testirana s testi po BS EN 12667, ISO8301 v BBA laboratoriju akreditiranem iz strani UKAS,
  • lahko se uporablja na strehi, stenah in tleh – tako pri novogradnjah kot tudi pri rekonstrukcijah.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.


Nameščanje NAD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL SF40 po tramovih. Pritrdite jo na razdalji najmanj 50 cm ali na toliko, kot narekujejo pogoji, in pokrijte spojna mesta s SuperFOIL alu trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na zaključkih strehe odrežite SuperFOIL okoli tramov in jo zavijte do stenske izolacije ali stenske plošče, da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Vzporedno s tramovi pritrdite letve in položite paropropustno strešno podlago v skladu s proizvajalčevimi navodili.
4. Pritrdite strešne letve in opeke v skladu s proizvajalčevimi navodili.

Nameščanje POD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL in začnite polagati pri vrhu strehe. Položite jo vodoravno preko tramov. Pritrdite jo na najmanj vsake 50 cm ali toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spajanja s SuperFOIL trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na dnu strešne linije pričvrstite SuperFOIL SF40 direktno na lesen zaključek (tram, steno), da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Pritrdite letve križem tramov in zagotovite zračni žep med SuperFOIL in zaključnim slojem (opaž, gips plošče). Pri gips ploščah lahko letve nadomestijo nosilci/profili.

Za stene

Namestite vertikalne letve na steno tako, da so primerne glede na material, ki se uporablja. SuperFOIL namestite horizontalno čez steno in jo s sponkami pritrdite na letve – na vsakih 5 do 10 cm. Tako ponovite za vsak sloj, vsi sloji pa se morajo prekrivati za najmanj 5 cm. Odrežite folijo na želene dimenzije in jo pritrdite na letve ter prelepite vse spoje. Nato namestite horizontalne letve in na koncu na njih namestite ometne plošče.

OPIS SLOJEV
Ojačana, odporna zunanja folija 2
Refleksivna folija, preplastena z aluminijem 12
Ločilni sloji iz termo pene 16
Krovni sloji iz 80 g/m2 6
Skupno število slojev 37
SPECIFIKACIJA VREDNOST
R-vrednost pri poševni strehi 3.58
R-vrednost pri ravni strehi 3.58
R-vrednost pri stenah 4.04
Debelina po montaži 65mm
Teža role 17.5kg
Dimenzije pakirane role 1.5m x 580mm
Dimenzije folije v roli 1.5m x 10m
Površina folije na rolo 15 m2