SF19 – Visokotehnološka folijska izolacija

SuperFOIL SF19 je večplastna toplotna izolacija, ki ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno v Veliki Britaniji. Sestavljena je iz armiranih zunanjih plasti in ostalih vmesnih slojev, ki se sestojijo iz folije in termo pene v več plasteh. SF19 zagotavlja izjemne zmogljivosti po dostopnih cenah. Ocene kažejo, da imajo večslojne izolacije prednosti pred tradicionalnimi (nerefleksivnimi) izolacijami. SuperFOIL SF19 deluje kot zračna zapora in tako preprečuje prost prehod zraka. Nadzor nad pretokom zraka pa je bistvenega pomena za nadaljnje izboljšanje energetske učinkovitosti.

SuperFOIL ima CE certifikat za učinkovitost v funkciji parne in vodne zapore. Je lažja za rokovanje, namestitev, rezanje in zatesnitev kot druge oblike izolacije ter ima življenjsko dobo daljšo od 50 let. Njena učinkovitost je preizkušena z zahtevanimi standardi in odobrena s strani Zavoda za gradbeništvo Slovenije. Zunanja sloja SuperFOIL izolacije sta narejena iz tkanega materiala, ki je laminiran (sendvič: folija  tkan material – folija) in ojačan s polipropilenom (PP), zaradi česar je SuperFOIL izolacija najmočnejši večplastni material.

  • BBA certificirana z R vrednostjo 2,14 na strehi in 2,58 v stenah,
  • SF19 je potrjena s strani LABC,
  • ima CE certifikat za učinkovitost parne in vodne zapore,
  • ima v celoti tkana zunanja sloja folije, kar pripomore k lažji montaži in zmanjšuje odpad,
  • je izdelana iz 40 % recikliranih materialov in jo je mogoče reciklirati po koncu uporabe,
  • brez zdravju škodljivih sestavin, brez posebnih zahtev za vgradnjo in deponiranje ostankov,
  • kombinirane metode vgradnje dovoljujejo uporabo s katerokoli drugo obliko izolacije,
  • SF19 je testirana s testi po BS EN 12667, ISO8301 v BBA laboratoriju akreditiranem iz strani UKAS,
  • lahko se uporablja na strehi, stenah in tleh – tako pri novogradnjah, kot pri rekonstrukcijah.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.

Nameščanje NAD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL SF19 po tramovih. Pritrdite jo na najmanj vsake 50 cm ali na toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spojna mesta s SuperFOIL alu trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na zaključkih strehe odrežite SuperFOIL in jo zavijte okoli tramov do stenske izolacije ali stenske plošče, da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Vzporedno s tramovi pritrdite letve in položite paropropustno strešno podlago v skladu s proizvajalčevimi navodili.
4. Pritrdite strešne letve in opeke v skladu s proizvajalčevimi navodili.

Nameščanje POD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL SF19 in začnite polagati pri vrhu strehe. Položite jo vodoravno preko tramov. Pritrdite jo na razdalji najmanj 50 cm ali toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spajanja s SuperFOIL alu trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na dnu strešne linije pričvrstite SuperFOIL izolacijo direktno na lesen zaključek (tram, steno), da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Pritrdite letve prečno glede na tramove in zagotovite zračni žep med SuperFOIL SF19  in zaključnim slojem (opažem, mavčnim ploščam). Pri mavčnih ploščah lahko letve nadomestijo nosilci/profili.

Za stene

Namestite vertikalne letve na steno tako, da so primerne za določen tip izolacije, ki se uporablja. Odrežite SuperFOIL na želene dimenzije, jo namestite horizontalno čez steno in jo s sponkami pritrdite na letve – na vsakih 5 do 10 cm. To ponovite za vsak sloj, vsi sloji pa se morajo prekrivati za najmanj 5 cm in biti prelepljeni z alu trakom. Nato namestite horizontalne letve in na koncu na njih pričvrstite ometne plošče.

 

 

 

OPIS SLOJEV
Ojačana, laminirana zunanja folija 2
Refleksivna folija, preplastena z aluminijem 6
Ločilni sloji iz termo pene 8
Krovni sloji iz 80 g/m2 3
Skupno število slojev 19
SPECIFIKACIJA VREDNOST
R-vrednost pri poševni strehi 2.14
R-vrednost pri stenah 2.58
Debelina po montaži 40 mm
Teža role 13 kg
Dimenzije pakirane role 1.5 m x 0,42 m
Dimenzije folije v roli 1.5 m x 10 m
Površina folije na rolo 15 m2