SF19 – Visokotehnološka folijska izolacija

SuperFOIL SF19 je večplastna toplotna izolacija, ki ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno v Veliki Britaniji. Sestavljena je iz vrhnjega sloja SuperFOIL in ostalih vmesnih slojev, ki se sestojijo iz folije in termo pene v več plasteh . SF19 zagotavlja izjemne zmogljivosti po dostopnih cenah. Ocene kažejo, da imajo večslojne izolacije prednosti pred tradicionalnimi (nerefleksivnimi) izolacijami. SuperFOIL SF19 deluje kot zračna zapora in tako preprečuje prosti prehod zraka. Nadzor nad pretokom zraka pa je bistvenega pomena za nadaljnje izboljšanje energetske učinkovitosti.

SuperFOIL ima CE certifikat za njeno učinkovitost v funkciji parne in vodne zapore. Je lažja za rokovanje, namestitev, rezanje in zatesnitev kot druge oblike izolacije ter ima življenjsko dobo daljšo od 50 let. Njena učinkovitost je preizkušena z zahtevanimi standardi in odobrena s strani Zavoda za gradbeništvo Slovenije. Zunanja sloj SuperFOIL izolacije sta narejena iz  tkanega materiala, ki je laminiran (sendvič: folija - tkan material – folija) in ojačan s PP (polipropilen), zaradi česar je SuperFOIL izolacija najmočnejši večplastni material.

  • BBA je potrjena z vrednostjo R z 2,27 na strehah in 2,73 v stenah,
  • SF 19 je potrjen s strani LABC,
  • ima CE certifikat za njeno učinkovitost parne in vodna zapore,
  • ima v celoti tkana zunanja sloja folije, kar pripomore k lažji montaži in zmanjšuje odpad,
  • je izdelana iz 40 % recikliranih materialov in jo je mogoče reciklirati po koncu uporabe,
  • brez zdravju škodljivih sestavin, brez posebnih zahtev za vgradnjo in deponiranje ostankov,
  • kombinirane metode vgradnje dovoljujejo uporabo s katerokoli drugo obliko izolacije,
  • SF19 je testirana s testi po BS EN 12667, ISO8301 v BBA laboratoriju akreditiranem iz strani UKAS,
  • lahko se uporablja na strehi, stenah in tleh – tako pri novogradnjah kot tudi pri rekonstrukcijah.

Evropsko tehnično soglasje (ETS)

EU je v okviru ECPD 1989 OJ L106/1 predlagala razvoj novega tehničnega standarda, ki bo vključeval polno učinkovitost večslojnih izolacij v realnih pogojih, vključno s refleksivnimi lastnostmi in lastnostmi zračne zapore. To bo pripeljalo do nove CE oznake ali ETA klasifikacije.

Nameščanje NAD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL SF19 po tramovih. Pritrdite jo na najmanj vsake 50 cm ali na toliko, kot narekujejo pogoji in pokrijte spojna mesta s SuperFOIL alu trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na zaključkih strehe odrežite SuperFOIL okoli tramov in jo zavijte do stenske izolacije ali stenske plošče, da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Vzporedno s tramovi pritrdite letve in položite paropropustno strešno podlago v skladu s proizvajalčevimi navodili.
4. Pritrdite strešne letve in opeke v skladu s proizvajalčevimi navodili.

Nameščanje POD špirovce

1. Odvijte SuperFOIL in začnite polagati pri vrhu strehe. Položite jo vodoravno preko tramov. Pritrdite jo na razdalji najmanj 50 cm ali toliko, kot narekujejo pogoji, in pokrijte spajanja s SuperFOIL trakom - prekrivanje po robovih je 7,5 cm (min. 5 cm, maks. 10 cm).
2. Na dnu strešne linije pričvrstite SuperFOIL SF40 direktno na lesen zaključek (tram, steno), da ustvarite trden zrakotesen ovoj.
3. Pritrdite letve križem tramov in zagotovite zračni žep med SuperFOIL in zaključnim slojem (opaž, mavčne plošče). Pri mavčnih ploščah lahko letve nadomestijo nosilci/profili.

Za stene

Namestite vertikalne letve na steno tako, da so primerne glede na material, ki se uporablja. SuperFOIL namestite horizontalno čez steno in jo s sponkami pritrdite na letve – na vsakih 5 do 10 cm. Tako ponovite za vsak sloj, vsi sloji pa se morajo prekrivati za najmanj 5 cm. Odrežite folijo na želene dimenzije in jo pritrdite na letve ter prelepite vse spoje. Nato namestite horizontalne letve in na koncu na njih namestite ometne plošče.

OPIS SLOJEV
Ojačana, odporna zunanja folija 2
Refleksivna folija, preplastena z aluminijem 6
Ločilni sloji iz termo pene 8
Krovni sloji iz 80 g/m2 3
Skupno število slojev 19
SPECIFIKACIJA VREDNOST
R-vrednost pri poševni strehi 2.27
R-vrednost pri ravni strehi 2.13
R-vrednost pri stenah 2.73
Debelina po montaži 40mm
Teža role 13kg
Dimenzije pakirane role 1.5m x 420mm
Dimenzije folije v roli 1.5m x 10 m
Površina folije na rolo 15 m2