Kako se folija obnaša kot učinkovit hišni izolator

Kako se folija obnaša kot učinkovit hišni izolator

ponedeljek, 17. september 2018

Kako se folija obnaša kot učinkovit hišni izolator

Verjetno ste že kdaj videli odeje iz folije, ki jih vsebujejo kompleti za prvo pomoč in nujne primere, da ohranjajo paciente tople. Folije se uporabljajo prav zato, ker imajo zelo dobre izolacijske lastnosti, hkrati pa so zelo tanek in lahek material. Če bi hoteli doseči isti učinek tako, da bi uporabljali tradicionalnejši material, kot je npr. volna, bi morala biti odeja znatno bolj debela. Zato kompleti za prvo pomoč vsebujejo odeje iz folije, ker so takšne odeje majhne, zelo prenosljive in hkrati delujejo odlično pri ohranjanju toplote ljudi.
Prav ista tehnologija je bila razvita, da izolira vašo hišo - še vedno se uporablja folija, in sicer kombinira mnogo plasti. Običajni materiali, uporabljeni za izolacijo doma, vključujejo kameno volno ali steklena vlakna, ki morajo biti položeni po vaši strehi, podstrešju, steni, ali celo pod tlemi. Izolacija SuperFOIL je dosti tanjša, vendar prav tako izolira vaš dom.

Razumevanje izolacije SuperFOIL

 

Primarno izolacija SuperFOIL sestoji mnogih plasti folije, sestavljenih skupaj kot superquilt. Takšna sestava pomaga pri izolacijskih lastnostih zaradi zračnih žepov med vsako plastjo, ki še dodatno pripomorejo pri zadrževanju toplote in kakovosti izolacije. Kakorkoli, pravi trik pri uporabljanju folije kot izolatorja se opazi zaradi njenih radiacijskih lastnosti. Torej, te posebne kvalitete je dokumentirala že NASA, ki uporablja folije na njihovih vesoljskih plovilih za preprečevanje radiacijske izgube toplote. Izolacija SuperFOIL tako lahko kombinira preprečevanje radiacijske toplote in hkrati z uporabo mnogih tankih plasti folije preprečuje prevajanje toplote. Rezultat je izolacija, ki je dosti manj debela kot druge vrste izolacijskih materialov.

Primerna tam, kjer ni veliko prostora

Multifolijska izolacija vam bo zelo ustrezala, če morate izolirati dimenzijsko omejen prostor. Vse več hišnih lastnikov in lastnic se obrača k njej kot tehnologiji, ki je bila izboljšana za domači trg. Poznana je kot »radiacijska bariera« in je bila patentirana že zelo zgodaj – patenti sežejo tudi do leta 1925. Od takrat so v razvoju uvajali uporabo super folije, ki je zelo efektivna v majhnih prostorih. Izolacija SuperFOIL je dobro poznana kot pameten način minimiziranja izgube toplote pozimi in hkrati zagotavljanja, da poleti vašega doma sončni žarki ne segrejejo preveč. Če je pravilno postavljena in vgrajena na vašem podstrešju, lahko večplastna izolacija močno pripomore pri zniževanju vaših računov za energijo, saj bo toplota v hladnih mesecih ujeta v hiši, v toplejših mesecih pa se zgodi ravno obratno - folija bo odbijala toploto, ki bi sicer prehajala od zunaj.

Vgradnja izolacije SuperFOIL

Najpomembnejša stvar pri izolaciji SuperFOIL je, da izberemo primerno debelino in da jo vgradimo v prostor na strehi in stenah. Če ste negotovi, kako debela mora biti vaša SuperFOIL izolacija, nas prosim pokličite za posvet in lahko vam bomo svetovali. Dosegljivi smo na številki +386 40 710 189 – veseli bomo pogovora z vami. Prav tako nam lahko pošljete e-mail na info@globtrade.si