SFips (SF izolacijski panelni sistemi) - proizvodnja lesenih panelnih ogrodij

SFips (SF izolacijski panelni sistemi) - proizvodnja lesenih panelnih ogrodij

sreda, 08. oktober 2014

Na spodaj prikazani fotografiji se vidi proizvodnja prvih SFips panelov pri vodilnem proizvajalcu lesenih ogrodij. SFips je okrajšava za SuperFOIL izolacijski panelni sistem. SFips predstavlja najnovejši razvoj v industriji izolacije za doseganje norm v Veliki Britaniji. S tovarniškim vstavljanjem enega sloja najučinkovitejše večslojne izolacije na svetu dosega SFips nove izolacijske standarde v Veliki Britaniji. Prednost SFips lesenih panelnih ogrodij je v tem, da je izvedba konstrukcije tovarniško kontrolirana. Končni izdelek SFips je zelo natančno izdelan in visoko učinkovit izolacijski panel, ki je lahko bistveno tanjši od večine na trgu dostopnih izolacijskih panelov, ki so izdelani s pomočjo običajne steklene volne.

Zaradi vse strožjih predpisov izolacijske učinkovitosti se je debelina sten s klasično izolacijo zelo povečala in pogosto presega 350 mm. Tanjši zidovi lastnikom omogočajo več prostora za isto ceno m2 in omogočajo boljšo izrabo površine, saj se je manj porabi zaradi tanjših sten. Na majhni površini z več stanovanjskimi enotami lahko prihranki pri debelinah sten prispevajo k prihranku prostora v obliki dodatne sobe ali cele stanovanjske enote. SFips izolacijski paneli omogočajo ekonomično porabo materiala zaradi manjšega obsega dela (manj lesa, manj žaganja in manj skladiščenja), potrebno tudi manj delovne sile in manj časa za montažo. Tovarniška izdelava SFips izolacijskih panelov ni odvisna od vremenskim vplivov. S tovarniško izdelanimi Sfips izolacijski paneli se jamči za učinkovitost in kakovost. 

SFips leseni izolacijski panelni okvirji so na gradbišče pripeljani že izolirani, vodo- in zrakotesni in z radiacijsko bariero. Zato se čas gradnje skrajša in stroški so nižji. S SFips izolacijskimi paneli dobimo na objekt že gotove elemente izolacije, ki varujejo objekt pred mrazom in zaradi zagotovljene zrakotesnosti preprečujejo prehod toplote.